Annonce
Randers FC

Thomasberg nedtoner bronzeduel i Aalborg: - Nøglen til sejr skal bruges med omtanke

Lasse Berg Johnsen må formodes at få en nøglerolle mod AaB, når han fra sin plads centralt i banen skal være med til at orkestrere presset mod AaB's opspil. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC skal søndag i direkte bronzeduel med AaB, men det er for tidligt for Thomas Thomasberg at tænke på medaljer. Det handler fortsat først og fremmest om at sikre pladsen i top-6, og til den mission udpeger cheftræneren et fokuspunkt mod AaB.

Fodbold: Overlevelse er det altoverskyggende mål i Randers FC hver sæson. En målsætning, som kronjyderne med 15 point ned til stregen roligt må siges at have opfyldt allerede.

Det samme kan næsten siges om klubbens håb om endnu en tur i mesterskabsspillet, som med et forspring på otte point med otte runder tilbage af grundspillet ligger lige til højrebenet.

- Vi har et helt absurd godt udgangspunkt, og det vil være en vanvittig skuffelse, hvis vi smider det. Det bør vi normalt heller ikke kunne, men jeg tænker fortsat ikke, at top-6 bare er hjemme, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Af den grund har cheftræneren heller ikke rettet kikkerten mod medaljeskamlen, selvom randrusianerne søndag møder AaB i et direkte opgør om pole position i bronzeduellen, hvor nordjyderne i øjeblikket indtager tredjepladsen i Superligaen foran Randers FC qua en bedre målscore.

- Det handler om at komme i top-6. Når den plads er sikret, kan vi begynde at spille om medaljer. Det bruger vi ikke krudt på nu, siger Thomas Thomasberg.

- Det (medaljer, red.) ligger mange runder henne. Hvis begge hold kommer med i mesterskabsspillet, kommer vi også til at møde dem to gange mere. Alle kampe er vigtige for det endelige slutresultat, men de får selvfølgelig større betydning, når du møder hold, som ligger omkring dig i tabellen, tilføjer cheftræneren.

Stabil modstander

I den henseende kan Randers FC-lejren glæde sig over, at de seneste fire kampe på Aalborg Portland Park har budt på 10 point.

- Jeg ser gode muligheder. Det er to klubber, som står fint til hinanden, og det plejer at være kampe, hvor der sker noget. Nederlaget på 2-5 til Viborg er det eneste udfald fra AaB i det her efterår, hvor de har præsteret godt og stabilt, så vi skal være på dupperne for at være med.

- De er dygtige til at holde bolden kørende, men de vader heller ikke ligefrem i chancer, selvom de kan tilspille sig muligheder via forskellige parametre - særligt dødboldene er de blevet stærkere på med tre midtstoppere, lyder det fra Thomas Thomasberg om weekendens modstander.

Annonce

Pres med fornuft

Trænerstaben har dog øje for, hvor de kan stikke kniven ind mod nordjyderne.

- Det høje pres er nøglen mod AaB. I den seneste kamp mod dem fik vi eksempelvis et straffespark efter en erobring højt i banen. Så det giver muligheder, men man skal bruge det med omtanke og fornuft.

- Der er noget at hente, men det lykkes helt sikkert ikke hver gang, og så risikerer man, at der opstår huller, hvis de spiller sig ud af presset. Der skal vi være klar til at reorganisere os og samtidig kunne håndtere de lange lange bolde frem til en stærk Milan Makaric, som de gør brug af, når de er hårdt pressede, forklarer Thomas Thomasberg.

Amtsavisens bud på Randers FC's startopstilling mod AaB. Kampen fløjtes i gang søndag klokken 14 og kan følges live på amtsavisen.dk eller TV3 Sport.
Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Uro hos Konservative: Endnu et byrådsmedlem overvejer at forlade partiet til fordel for Østbroen

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Statsminister: Det går uhyggeligt hurtigt - nye tiltag overvejes

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce