Annonce
Randers FC

Trods hjemsendelse: Randers FC-spillere pibler frem på træningsbanen

Randers FC-spillerne er i øjeblikket sendt hjem med løn på grund af corona, men mandag og tirsdag har flere af spillerne alligevel været på træningsbanen. Her ses Emil Riis (med ryggen til), Frederik Lauenborg og Mikkel Kallesøe. Foto: Anne Myrup Pedersen
Både mandag og tirsdag i denne uge har en større flok af spillerne fra Randers FC været på træningsbanen, selv om de i øjeblikket er hjemsendte og ikke må arbejde. I Randers FC afviser sportsdirektør Søren Pedersen at have kendskab til, at spillerne har været tilstede på træningsbanen.

Randers: Siden 23. marts har spillere og trænere i Randers FC været sendt hjem for at give klubben mulighed for at søge lønkompensation i den hjælpepakke, hvor staten betaler op til 30.000 kroner af den ansattes månedsløn.

Men trods hjemsendelsen er flere af klubbens spillere de seneste dage begyndt at pible frem på de græsbaner ved Viborgvej, hvor Randers FC ofte har deres træningspas. Mandag kunne Randers Amtsavis ved selvsyn konstatere, at 11 spillere var mødt op på de nederste baner ud mod Spejderhuset på Parkboulevarden.

Blandt dem var profiler som Marvin Egho, Simon Piesinger, Frederik Lauenborg og Emil Riis, som tog nogle løbeture rundt på banen og skiftevis sendte afslutninger afsted mod Jonas Dakir, som stod i målet.

Her ses blandt andre Tosin Kehinde i aktion. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

- Ingen kontakt

Tirsdag var der igen aktivitet på træningsbanerne, hvor følgende syv spillere var mødt frem:

Björn Kopplin, Emil Riis, Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg, Alhaji Kamara, Tobias Klysner og Tosin Kehinde. Hverken mandag eller tirsdag var der dog personer fra trænerteamet i Randers FC tilstede.

Klubbens sportsdirektør Søren Pedersen afviser at kende til, at en stor del af truppen de seneste to dage har været i aktion på træningsbanen.

- Nej, det har jeg ikke kendskab til. Vi har sendt spillerne hjem og har derfor ikke kontakt til dem, siger Søren Pedersen.

Det er slet ikke noget, du er vidende om?

- Nej, det er det ikke.

Så spillerne har ikke informeret dig om, at de løber og træner nede på træningsbanerne?

- Nej, stadionbygningen er lukket af, så her har de i hvert fald ikke været inde, og som sagt har vi ingen kontakt med dem, så længe de er hjemsendt, siger Søren Pedersen.

Men hvad siger du til, at mange af jeres spillere løber rundt på træningsbanerne, når de er hjemsendt med lønkompensation?

- Det har jeg ikke rigtig nogle kommentarer til. Det er kommunens baner, og vi har ikke nogen mulighed for at kontrollere, hvordan spillerne holder sig igang, når de er hjemsendte, siger Søren Pedersen.

Ifølge Søren Pedersen har alle hjemsendte medarbejdere i Randers FC underskrevet en erklæring fra Dansk Erhverv om, hvordan man skal agere, når man er hjemsendt. Derfor påpeger Søren Pedersen, at Randers FC har taget de forholdsregler, som klubben har haft mulighed for som arbejdsgiver.

Annonce

Egen fri vilje

Emil Riis bekræfter over for Randers Amtsavis, at han har været på træningsbanen ved Viborgvej de seneste dage.

- Jeg kommer på banerne af egen fri vilje med nogle af mine holdkammerater. Vi har selv aftalt det, fordi vi keder os hjemme og savner at spille fodbold. Klubben har ikke noget med det at gøre, for de kan ikke bede os om noget, når vi er hjemsendte, fortæller Emil Riis.

Randers FC-angriberen kører fra bopælen i Aarhus for at mødes på banerne med sine holdkammerater.

- Jeg vil hellere løbe med afstand til nogle af mine holdkammerater end at løbe selv. Vi kunne lige så godt være på græs alle mulige andre steder, og det ved jeg også, at der er mange af mine holdkammerater, der er, siger Emil Riis.

Men føler du ikke, at du går på arbejde, når du kører til Randers fra Aarhus for at få græs under fødderne?

- På ingen måde. Det er jo langt fra den normale træning. Vi står bare og skyder på mål og får løbet nogle meter. Det er af egen fri vilje, og vi bruger ikke klubbens faciliteter. Vi går direkte i bilerne og kører hjem, lyder det fra Randers FC-angriberen.

Ifølge Erhvervsstyrelsens retningslinjer for at kunne modtage lønkompensation, må hjemsendte medarbejdere ikke arbejde - hverken hjemme eller på arbejdspladsen.

Om Randers FC-spillerne har trådt over den grænse ved at være tilstede på de baner, hvor de ofte har deres arbejdsgang, har det ikke været muligt at få svar på ved myndighederne.

Mikkel Kallesøe (med ryggen til) sparker mod mål, mens Tosin Kehinde, Frederik Lauenborg og Emil Riis ser til. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce