Annonce
Randers

Værs'go: Friske forsyninger af masker, briller og visirer

Så er der friske forsyninger af værnemidler. Kristian Snoghøj slæber, mens sygehusets servicechef Dorte Baarup sørger for, at sendingen havner på rette hylde. Foto: Anne Myrup Pedersen
Direktør Kristian Snoghøj fra Innovation Living var onsdag en tur forbi Regionshospitalet Randers med et større parti værnemidler, nyligt fløjet hjem fra Kina.

Randers: Donationer er uundværlige, hvis de danske hospitaler skal fungere optimalt i en tid, hvor coronavirussen raser og truer med at belaste sygehusene med ekstra mange indlæggelser.

Regionshospitalet Randers har allerede modtaget en del værnemidler, fordi behovet for masker, overtrækskitler, handsker, visirer, beskyttelsesbriller og desinfektionsmidler er uudtømmeligt.

Onsdag formiddag klokken 11 var turen som den glade giver kommet til direktør Kristian Snoghøj fra møbelvirksomheden Innovation Living, der til daglig holder til på Blommevej i det nordlige Randers.

Med sig bragte han 4500 masker, 1800 sikkerhedsbriller og 900 visirer, som tirsdag var landet i Danmark efter en rejse som luftfragt fra Kinas hovedstad Beijing.

- Vi har fået et praj om, at det lokale sygehus mangler værnemidler. I og med, at vi selv har været en del af den proces i Kina, rakte vi ud efter vores CEO i Beijing. Han har så skaffet os de ting, som der måtte være brug for, siger Kristian Snoghøj, der er glad for at kunne støtte det lokale sundhedsvæsen.

- Helt grundlæggende er det en del af Innovation Livings værdisæt, at vi kerer os om lokalområdet. Det er der her en kærkommen mulighed for at gøre.

Annonce
Servicechef Dorte Baarup er glad for at have modtaget endnu en værdifuld sending af værnemidler. Denne gang fra Innovation Living. Foto: Anne Myrup Pedersen

På forkant

Innovation Living beskæftiger omkring 250 medarbejdere på fabrikken i Beijing, der producerer sovesofaer til hele verden.

- Under hele forløbet har vi været i tæt dialog med vores CEO i Beijing og har i øvrigt været på forkant med at få etableret god afstand og få styr på hygiejnekravene allerede en uges tid før, Mette Frederiksen holdt sit første pressemøde. Det er sket på baggrund af de erfaringer, vi har fra vores produktion i Kina, fortæller Kristian Snoghøj.

Han roser sin kinesiske CEO for at have reageret hurtigt i forhold til coronavirussen. På fabrikken i Beijing har ingen af de kinesiske medarbejdere været smittet.

- Han har været tidligt ude og fået købt ind rettidigt. Allerede før det kinesiske nytår begyndte han at købe masker ind. Det er den samme forsyningskæde, der har forsynet ham med de værnemidler, vi har fået sendt til Danmark, fortæller Kristian Snoghøj.

På Blommevej i Randers Nord er der ansat 55 medarbejdere. I øjeblikket er kun otte-10 af dem på job på fabrikken, 35 er hjemme på den trepartsaftale, regeringen har gennemført for at afbøde corona-konsekvenser for lønmodtagere og virksomheder for at undgå fyringer. De resterende ansatte arbejder hjemmefra.

Kristian Snoghøj fortæller, at fabrikken i Beijing som alt andet i Kina har været lukket ned to-tre uger. Nu kører fabrikken på 90 procent og er næsten oppe på normal drift. I Danmark kører produktionen på et meget lavt blus.

- Vi er et marked, der er ramt. Lige nu udfylder folk de funktioner, der er, og så laver nogle noget andet end det sædvanlige. Varemodtagelse og vareafgang kører, som det plejer at gøre, men med reduceret bemanding.

Kristian Snoghøj fik hjælp af sønnerne Viktor og Aksel. Foto: Anne Myrup Pedersen
Viktor og Kristian Snoghøj sørgede for en frisk forsyning af masker, sikkerhedsbriller og visirer til Regionshospitalet Randers. Foto: Anne Myrup Pedersen
Servicechef Dorte Baarup tog imod med kyshånd, da Kristian Snoghøj fra Innovation Living kom med friske forsyninger af værnemidler fra Kina. Foto: Anne Myrup Pedersen
Servicechef Dorte Baarup kvitterer og takker for sendingen fra Kina, mens Innovation Livings direktør Kristian Snoghøj ser på. Foto: Anne Myrup Pedersen
Pakkerne fra Kina, der landede i Danmark tirsdag, indeholdt blandt andet 4500 masker. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce