Annonce
Navne

Zonen Randers er tilbage i vagtstuen

Med landsformand Frederik Madsen på venstre fløj og tidligere Zonen-medarbejder Erik Kløve i civil ses her de fremmødte ved markeringen tirsdag af, at Zonen Randers nu har egne lokaler. Foto: Annelene Petersen
Et lille museum er desuden under opbygning på den historiske adresse.

I forbindelse med, at Zonen Randers holdt generalforsamling, blev foreningens nye lokaler på adressen Vestergade 59 tirsdag vist frem.

Adressen er historisk, for det var her, Zoneredningskorpset i Randers havde hjemsted i årene 1932 til 1963, da redningskorpset blev fusioneret med Falck.

Der blev da også udvekslet minder og historier under sammenkomsten, der også havde deltagelse af formanden for Zonens Venner på landsplan, advokat Frederik Madsen, København.

Annonce

Især for senere beredskabschef Erik Kløve, Viborg, var det et næsten bevægende gensyn. For i den tidligere vagtstue, der nu er indrettet til mødelokale, har Erik Kløve under sin egen ansættelse ved Zonen overnattet adskillige gange.

- Der var fire køjer og et bord i vagtstuen samt et lokum, kunne Erik Kløve fortælle.

Normalt var der tre Zonen-folk på vagt om natten dengang.

I dag har Hestia Ejendomme ved direktør Erik Dybdahl stillet ikke blot den tidligere vagtstue, men også et lokale, der er ved at blive indrettet som museum, til rådighed for Zonen Randers. Hertil køkken og toilet.

Formand Tom Larsen har de seneste fire år været på udkig efter egnede rammer til foreningens virke og er sammen med bestyrelse og medlemmer naturligvis særdeles tilfreds med Hestias velvilje.

Bestyrelsen har i øvrigt allerede holdt sit første møde i lokalerne. Det skete 8. juni.

Bidrag til museet

Landsformand Frederik Madsen havde medbragt et originalt bidrag til museet, nemlig et fotografi, taget i foråret 1938, der viser Zonens daværende vognpark og de ansatte linet op.

Frederik Madsen kunne desuden oplyse, at datoen 8. juni, da bestyrelsen holdt møde, faktisk er Zone Redningskorpsets fødselsdag. Det var nemlig på den dato i 1930, at stifterne - udbrydere fra Falcks Redningskorps - mødtes og tog initiativ til, at Zonen blev dannet.

Foran ejendommen i Vestergade var den ene af de to kranbiler, som Zonen Randers råder over, parkeret. Det var en Mercedes af årgang 1961, og den er som tidligere omtalt nu forsynet med nummerplader og kan køre ud til givne lejligheder.

Det var landsformand Frederik Madsen selv, der førte den gamle kranvogn fra garagen i Tebbestrup og ind til Vestergade 59, hvilket han er fuldt berettiget til - han tog nemlig stort kørekort i sin tid i en brandbil.

Annonce

Mangler garageplads

Mercedes-kranvognen skal inden længe flytte fra Tebbestrup, og Zonen Randers mangler desuden garageplads til sit andet gamle køretøj, en Ford Køln-kranvogn fra 1963. Den står for tiden på Langvang.

Der arbejdes på at skaffe plads til de to køretøjer og ikke mindst til, at de resterende arbejder på Ford-kranbilen kan udføres.

Næste store begivenhed er Zonen-træffet på landsplan, der afvikles i Randers i august. Det skulle have været holdt sidste år, men måtte aflyses.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Succesfuldt projekt for udsatte unge risikerer lukning: Fritidsjob er meget mere end penge på lommen

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Randers For abonnenter

Ud af komfortzonen og ind på arbejdsmarkedet: Fritidsjob giver masser af oplevelser og erfaring - få tips og tricks fra de unge

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Farvel til en bror: Uden Morten havde Djursland ikke været det samme

Norddjurs For abonnenter

Flere end 200 medarbejdere mister deres job: Østjysk fødevareproducent er gået konkurs

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Annonce