Annonce
Navne

Zonen Randers er tilbage i vagtstuen

Med landsformand Frederik Madsen på venstre fløj og tidligere Zonen-medarbejder Erik Kløve i civil ses her de fremmødte ved markeringen tirsdag af, at Zonen Randers nu har egne lokaler. Foto: Annelene Petersen
Et lille museum er desuden under opbygning på den historiske adresse.

I forbindelse med, at Zonen Randers holdt generalforsamling, blev foreningens nye lokaler på adressen Vestergade 59 tirsdag vist frem.

Adressen er historisk, for det var her, Zoneredningskorpset i Randers havde hjemsted i årene 1932 til 1963, da redningskorpset blev fusioneret med Falck.

Der blev da også udvekslet minder og historier under sammenkomsten, der også havde deltagelse af formanden for Zonens Venner på landsplan, advokat Frederik Madsen, København.

Annonce

Især for senere beredskabschef Erik Kløve, Viborg, var det et næsten bevægende gensyn. For i den tidligere vagtstue, der nu er indrettet til mødelokale, har Erik Kløve under sin egen ansættelse ved Zonen overnattet adskillige gange.

- Der var fire køjer og et bord i vagtstuen samt et lokum, kunne Erik Kløve fortælle.

Normalt var der tre Zonen-folk på vagt om natten dengang.

I dag har Hestia Ejendomme ved direktør Erik Dybdahl stillet ikke blot den tidligere vagtstue, men også et lokale, der er ved at blive indrettet som museum, til rådighed for Zonen Randers. Hertil køkken og toilet.

Formand Tom Larsen har de seneste fire år været på udkig efter egnede rammer til foreningens virke og er sammen med bestyrelse og medlemmer naturligvis særdeles tilfreds med Hestias velvilje.

Bestyrelsen har i øvrigt allerede holdt sit første møde i lokalerne. Det skete 8. juni.

Bidrag til museet

Landsformand Frederik Madsen havde medbragt et originalt bidrag til museet, nemlig et fotografi, taget i foråret 1938, der viser Zonens daværende vognpark og de ansatte linet op.

Frederik Madsen kunne desuden oplyse, at datoen 8. juni, da bestyrelsen holdt møde, faktisk er Zone Redningskorpsets fødselsdag. Det var nemlig på den dato i 1930, at stifterne - udbrydere fra Falcks Redningskorps - mødtes og tog initiativ til, at Zonen blev dannet.

Foran ejendommen i Vestergade var den ene af de to kranbiler, som Zonen Randers råder over, parkeret. Det var en Mercedes af årgang 1961, og den er som tidligere omtalt nu forsynet med nummerplader og kan køre ud til givne lejligheder.

Det var landsformand Frederik Madsen selv, der førte den gamle kranvogn fra garagen i Tebbestrup og ind til Vestergade 59, hvilket han er fuldt berettiget til - han tog nemlig stort kørekort i sin tid i en brandbil.

Annonce

Mangler garageplads

Mercedes-kranvognen skal inden længe flytte fra Tebbestrup, og Zonen Randers mangler desuden garageplads til sit andet gamle køretøj, en Ford Køln-kranvogn fra 1963. Den står for tiden på Langvang.

Der arbejdes på at skaffe plads til de to køretøjer og ikke mindst til, at de resterende arbejder på Ford-kranbilen kan udføres.

Næste store begivenhed er Zonen-træffet på landsplan, der afvikles i Randers i august. Det skulle have været holdt sidste år, men måtte aflyses.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers FC For abonnenter

Enorm skuffelse efter elendigt udgangspunkt: - Vi kaster det ud af vinduet de første 25 minutter

Flertal vil afsætte én milliard til trængte sygehuse

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce