Annonce
Navne

Zonen-træf 2020 skal holdes i Randers

Fra paraden ses her til venstre med fanen Ole Berg Sørensen, derefter lokalformand Tom Larsen og landsformand Frederik Madsen. Foto: Annelene Petersen
Zonen Randers holdt nytårsparade med deltagelse af landsformanden.
Annonce

Formanden for Zonen Randers, Tom Larsen, kunne i sin velkomst ved nytårsparaden på Langvang notere, at det her i 2020 er 90 år siden, Zone-Redningskorpset blev stiftet, og det er i år 57 år siden, det blev fusioneret med Falck og dermed forsvandt som selvstændig enhed.

Men ånden fra Zonen lever stadig, hvilket på flere måder blev demonstreret ved nytårsparaden, blandt andet af landsformanden for Zone-Redningskorpsets Venner, Frederik Madsen.

Zonen Randers er blandt de mest aktive af alle eksisterende grupper, og her i 2020 er det da også Randers, som lørdag 20. juni skal være vært for det årlige Zonen-træf på landsplan.

I beretningen om arbejdet i det forløbne år kunne Tom Larsen blandt andet fortælle, at der har været bestræbelser på at få lokaler til aktiviteterne i den ejendom i Vestergade, som i mange år husede én af landets største Zonen-stationer. Men bestræbelserne lykkedes ikke.

I stedet har Zonen Randers som tidligere omtalt fået husly på Langvang, efter at man måtte flytte fra Falck-stationen i Ørsted, da den blev solgt.

I denne tid arbejder et hold frivillige ihærdigt med at sætte en Ford-kranvogn fra begyndelsen af 1960erne, bygget i Køln, i køreklar stand. Der har vist sig flere forhindringer undervejs, således en knækket kardanaksel, så der vil gå endnu nogle måneder, før den kan komme ud at køre.

Køreklar er til gengæld den Mercedes-kranvogn, som tidligere har kørt ud fra Rønne på Bornholm, og som blev hentet til Randers fra Odense sidste år.

Dette køretøj er nu i garage i en kommunal bygning i Fårup, men har været på landevejen flere gange sidste år. Således til messe i Aars og til flere lokale begivenheder.

Annonce

Også på tv

Zonen Randers har igen i 2019 kunnet glæde sig over en god lokal mediedækning, og nu er aktiviteterne også kommet på tv, idet Palle Hansen fra TV Aarhus har optaget materiale til fire korte indslag på tv-stationen.

Nytårsparaden var velbesøgt og bød også på en rundvisning på området ved Ole Berg Sørensen. Blandt de mange fremmødte var foreningens æresmedlem og stifter, Jørgen Gram, der nu har ret til at bære stationslederkasket.

Landsformand Frederik Madsen oplyste ved paraden, at der lige nu er 130 frivillige i sving, dels på Sjælland, dels på Fyn og ikke mindst i Randers.

- Enhver er velkommen til at være med i grupperne. Arbejdet her er gået os i blodet - ligesom det var tilfældet for redderne i Zone-Redningskorpset i sin tid, sagde Frederik Madsen.

Køretøjer fra Zonen medvirker her i 2020 i to danske spillefilm. Aktuelt i filmen "De fem forbandede år", og til efteråret i en film, der skal handle om fejlbombningen af Den Franske Skole i København under besættelsen.

Frederik Madsen oplyste desuden, at Zone-Redningskorpsets Venner fortsat modtager mange effekter fra tidligere ansatte eller deres familie. Et sandt klenodie fra den tid, en politistav, som blev anvendt af et medlem af det vagtværn i Randers, der blev oprettet efter interneringen af danske politifolk den 19. september 1944, er nu sikret for eftertiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce