Østjysk virksomhed: Sådan lykkes vi i Rusland

Torben R. Rasmussen, områdedirektør, Sydbank Aarhus-Aalborg. Pressefoto

Østjysk virksomhed: Sådan lykkes vi i Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere danske virksomheder har udvidet deres aktiviteter i Rusland de seneste mange år. Men hvordan er det at drive virksomhed i det lukkede land? Den østjyske virksomhed, Pindstrup Mosebrug, tager os med bag facaden og giver et indblik i den russiske forrentningskultur.

Et lukket folkefærd, machokultur og korruption. Fordomme som disse om Rusland lever i bedste velgående blandt danskerne og i resten af Vesten. Men holder fordommene stik, og hvordan er det at drive virksomhed i Rusland?

Pindstrup Mosebrug, der producerer voksemedier til planter - også kaldet substrater - har siden 2013 drevet virksomhed i Rusland. Jeg har talt med direktør, Jan Astrup, der fortæller en anden historie om Rusland, og det at drive virksomhed i landet.

- Vi etablerede os i Rusland, lige inden Krim-krisen brød ud. Set i bakspejlet var det en fordel, da der var politisk stabilitet på det tidspunkt og ro til at få samarbejdet med vores russiske partner op at køre. Det tog dog længere tid end ventet, fortæller Jan Astrup og uddyber:

- Vi danskere har en rimelig pragmatisk arbejdskultur og finder ud af tingene hen af vejen. Sådan fungerer det ikke i Rusland. Her holder man sig til formalia og gør tingene, som de står foreskrevet til punkt og prikke. Gør man ikke det, er der lukket ved kasse et, og det har vi brugt meget tid på at vænne os til.

Finansnyt
Finansnyt er leveret til Erhverv+ af Sydbank, der er Danmarks fjerde største bank og en af landets største erhvervsbanker. Klummeskribenten, Torben R. Rasmussen, er områdedirektør i Sydbank Aarhus-Aalborg.
Jan Astrup, direktør, Pindstrup Mosebrug. Pressefoto
Jan Astrup, direktør, Pindstrup Mosebrug. Pressefoto

Anderledes forretningskultur

Spørger man direktøren i Pindstrup Mosebrug, hvad der er de største forskelle på at drive virksomhed i Rusland og Danmark, fremhæver han den russiske forretningskultur.

- Forretningskulturen i Rusland er meget anderledes end i Danmark. Den er præget af mere kontrol, hierarki og bureaukrati, som er noget man skal forberede sig på. Alt skal dokumenteres helt ned i detaljen. Når vi laver regnskab, skal vi for eksempel oplyse hvor meget diesel, hver tank på vores traktorer indeholder. Altså om tanken er kvart, halv eller hel fuld, forklarer han.

Opkøb har været en fordel

For at komme bedst fra start på det russiske marked, opkøbte Pindstrup Mosebrug en russisk virksomhed. Det var en fordel i forhold til at tilpasse sig markedsforholdene, da størstedelen af de ansatte var russiske og derfor vant til at navigere og arbejde på russiske præmisser. Dog fortæller Jan Astrup, at det er et mål for virksomheden at implementere dansk virksomhedskultur på sigt.

- Russere er langt mere hierarkisk opdelt på arbejdspladsen end danskere. Hvis du er direktør i Rusland, er det dig, der bestemmer alt. Du har langt mere magt end i Danmark, og medarbejderne gør, som de får besked på, siger Jan Astrup og uddyber:

- Vi forsøger langsomt og sikkert at indføre det, vi kalder Pindstrups ledelseskultur, men det tager lang tid, og det skal gøres varsomt. I Danmark er vi langt mere omstillingsparate og kan bedre håndtere ændringer. Men det er vores erfaring, at russere har langt svære ved forandringer.

Råd til andre

Når jeg spørger til, hvilke råd Jan Astrup vil give andre virksomheder, der overvejer at etablere sig i Rusland, er han klar i mælet:

- Allier jer med nogen, der forstår russisk kultur og kan tale sproget. I vores tilfælde allierede vi os med en dansk advokat, der var russisk kyndig. Han kunne sproget, havde forstand på russisk kultur og det at drive virksomhed der. Han var en stor hjælp i forhold til at forklare de kulturforskelle, der er mellem Rusland og Danmark - og uden ham, var vi ikke lykkedes på samme måde, som det er tilfældet, slutter han.

Summa summarum kan man sige, at vanen med at give et fortegnet billede af de gamle sovjetiske modstandere fortsat holdes i hævd, men at det alt andet lige tyder på, at dansk og russisk forretningskultur sagtens kan forenes.

Østjysk virksomhed: Sådan lykkes vi i Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce