152 nye familieboliger kan være på vej

Byrådet har blandt andet afsat 10,8 millioner kroner til 73 familieboliger i Sporbyen. Illustration: Transform APS Arkitektur & Urban Design

152 nye familieboliger kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Byråd ønsker, at der bliver bygget nye almene boliger i Sporbyen, ved Kærsmindebadet og på Vidarsvej i Randers Nord. Det blev besluttet på mødet mandag 26. februar, hvor byrådet afsatte 24,6 millioner kroner til projekterne.

Randers: Nye almene boliger i Sporbyen, ved Kærsmindebadet og på Vidarsvej kan blive en realitet, efter at Randers Byråd på mødet mandag 26. februar besluttede at prioritere midler til projekterne - i alt 24,6 millioner kroner.

Byrådet har afsat 10,8 millioner kroner til 73 familieboliger i Sporbyen, 10,8 millioner kroner til 55 familieboliger ved Kærsmindebadet og tre millioner kroner til 24 familieboliger på Vidarsvej. Beløbene svarer til ti procent af de samlede udgifter til etableringen af boligerne. Ti procent er det tilskud, som en kommune skal give i forbindelse med alment boligbyggeri i 2018.

Mens byrødderne var enige om at støtte projekterne i Sporbyen og på Vidarsvej, var der uenighed om projektet ved Kærsmindebadet. Her stemte Venstre og Dansk Folkeparti imod forslaget om at støtte projektet med 10,8 millioner kroner, mens Konservative Folkeparti undlod at stemme. Louise Høeg (V) deltog ikke i afstemningen.

Seks forskellige boligorganisationer havde sendt i alt 11 ønsker til nye almene boliger forskellige steder i Randers, og det er ud fra de ønsker, at de tre projekter blev valgt.

Nu er det op til boligorganisationerne at lave en egentlig ansøgning om støtte til projekterne. Målet er, at byrådet kan tage stilling til projekternes overordnede udformning og økonomi inden udgangen af 2018.

De 24.6 millioner kroner, som byrådet har prioriteret, kommer fra byrådets samlede budget for almene boliger i årene 2020-2021.

152 nye familieboliger kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce