Centrum Grafisk reddet: Må sige farvel til 30 medarbejdere

Det er dygtige og dedikerede medarbejdere fra produktionen, som Centrum Grafisk er tvunget til at sige farvel til, lyder det fra direktør Jan Justesen. Arkivfoto: Richard Sylvestersen/Scanpix

Centrum Grafisk reddet: Må sige farvel til 30 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny konstruktion i både ledelse og produktion har været med til at sikre en kapitalindsprøjtning hos bogbinderiet Centrum Grafisk Færdiggørelse A/S, som gør, at virksomheden kan drifte videre.

Randers: Onsdag i sidste uge kunne kurator Søren Volder, partner i Lindhardt Steffensen Advokater, meddele Randers Amtsavis, at Centrum Grafisk havde erklæret sig konkurs, og at han nu arbejdede på højtryk for at finde en mulig køber, som kunne drive virksomheden videre med base på Agerskellet i Randers.

Missionen er nu lykkedes, efter at der er stiftet et nyt selskab, hvor ledelsen vil blive tegnet af tre medlemmer af Justesen-familien, nemlig Lars og Jan Justesen og deres far, Jørn, som er lykkedes med at hente ekstern kapital i banken.

Men det er absolut ikke positivt det hele, fortæller kuratoren.

- Desværre er det endt sådan, at der kun vil kunne tilbydes ansættelse til halvdelen af de nuværende omkring 60 medarbejdere, fortæller Søren Volder.

Nervepirrende budrunde

Da Amtsavisen taler med kuratoren sent torsdag eftermiddag, har han blot et par timer før kommunikeret nyheden ud til de ansatte i Centrum Grafisk om, at det er lykkedes at finde en køber, og at virksomheden bliver overdraget det nye selskab allerede på mandag.

Han er tilfreds med, at det trods alt er gået hurtigt med at finde en løsning efter sidste uges konkursbegæring, hvor ledelsen kastede håndklædet i ringen i fortvivlelse, efter Centrum Grafisk inden for blot en enkelt måned mistede fire store kunder uafhængigt af hinanden og dermed måtte sige farvel til en fjerdedel af den samlede omsætning.

- Det har været en god proces, men den har også være nervepirrende. Der har været flere bydere, og da vi stod foran at skulle vælge mellem fire forskellige bud, valgte vi det bud, som vi vurderer samlet set er det bedste for kreditorerne i konkursboet, siger Søren Volder, som fortæller, at der blandt buddene var nogle særdeles gunstige imellem, men at disse bud udelukkende omhandlede en overtagelse af virksomhedens maskiner.

- Hvis det var det bud, jeg havde stået med i sidste ende, havde jeg skullet sige farvel til 60 medarbejdere i dag (torsdag, red.) i stedet for de 30, pointerer kuratoren.

Champagne og gravøl

Søren Volder medgiver, at sagen - på trods af det glædelige budskab om, at Centrum Grafisk drifter videre - skaber en ambivalent følelse på vegne af de medarbejdere, som virksomheden nu må sige farvel til.

- Det er sådan en situation, hvor du står med champagneglasset i den ene hånd og gravøllet i den anden. Du har et positivt budskab at fortælle, men samtidig bliver det til en negativ melding for en stor del af medarbejderne, der på imponerende vis har holdt fast i det gode humør hele vejen igennem, og som virkelig har kæmpet. Det har været en helt enorm holdindsats, hvilket selvfølgelig også er det, der bliver kvitteret for her i den anden ende, siger Søren Volder og uddyber:

- Mange af kunderne har heldigvis holdt igen i håbet om, at der netop ville komme en løsning, for de vil rigtig gerne handle her i Randers. Det har omvendt givet motivation hos medarbejderne til at holde driften i gang, og at vi på den måde har kunnet vise over for kunderne, at vi også selv troede på det, og at vi mener, at virksomheden har en eksistensberettigelse.

Ny virkelighed

Hos Centrum Grafisk er direktør Jan Justesen trist over, at virksomheden er nødsaget til at gøre et så voldsomt indhug i medarbejderstaben.

- Det er en meget blandet fornemmelse. Den glæde, man har over at komme i gang igen, bliver så langt overskygget af de triste beskeder, man skal ud at give til halvdelen af de ansatte, siger direktøren.

- Det er dygtige folk, og mange af dem har været her i rigtig, rigtig mange år, siger han om de berørte medarbejdere, der snarest muligt vil få besked.

- Vi kommer til at tage en samtale med samtlige ansatte inden for de nærmeste dage, så det kan blive gjort på en ordentlig måde, og så er der nogen, man kan give en glædelig nyhed og nogen, man desværre må skuffe, fortæller Jan Justesen om den nye virkelighed, som har ramt den traditionsrige virksomhed.

- Der er ingen tvivl om, at personalet har været meget forstående - også selv om nogle af dem nok godt er klar over, at de er nogle af dem, der desværre må sige farvel. Det har været fantastisk og helt vildt at møde den forståelse og den opbakning, der trods alt har været siden konkursen. De forstår godt, hvad det er, der sker, og hvorfor det sker, siger Jan Justesen.

Satser på potentialet

Dele af inventaret skal nu afhændes, og nogle af de opgaver, som virksomheden hidtil har løst, vil ikke længere blive tilbudt i den nye virksomhedskonstruktion.

- Vi har valgt at køre videre med de produktgrupper, hvor vi kan se et fremtidigt potentiale. Det er dét, vi har valgt at drifte videre med, siger direktøren, som til gengæld vil skære de grene fra, hvor markedet i den grafiske branche er nedadgående, hvor der er en udpræget grad af konkurrence, og hvor belægningsgraden traditionelt set har været svingende, siger Jan Justesen.

Han ser frem til, at der igen vil falde ro over virksomheden, nu hvor fremtiden er på plads.

- Nu kan vi heldigvis give vores kunder en glædelig besked, og derfor håber og tror vi selvfølgelig på, at de igen begynder at lægge ordrer ind, så vi kan få noget at rive i. Det er vores klare forventning ud fra det, vi hører fra dem. Kunderne er glade for, at de kan få løst deres opgaver og de udfordringer, som de har haft indtil nu, siger Jan Justesen.

Centrum Grafisk reddet: Må sige farvel til 30 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce