Dan Dryer er solgt

Dan Dryers grundlægger Niels Saaby Jørgensen (th) har solgt sit livsværk til de mangeårige medarbejdere, ægteparret Susanne og Vagn Eden. Foto: Pernille Bering

Dan Dryer er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheden bag den ikoniske, randrusianske håndtørrer er solgt til ægteparret Susanne og Vagn Eden, som begge har en lang fortid i virksomheden og formentlig kender den lige så godt som sælger og grundlægger Niels Saaby Jørgensen.

Randers: Det er 35 år siden, at Niels Saaby Jørgensen lancerede sin første selvudviklede håndtørrer og dermed grundlagde virksomheden Dan Dryer. Siden har de fleste, som ind imellem besøger et offentligt toilet, formentlig stiftet bekendskab med den effektive og solide blæsemaskine med det karakteristiske vikingelogo. Nu har grundlæggeren solgt sit livsværk.

Men virksomheden bliver i Randers, for de nye ejere, ægteparret Susanne og Vagn Eden, ikke bare bor i Randers, men har faktisk en næsten lige så lang fortid i virksomheden som grundlæggeren selv.

Indtil overtagelsen var Susanne Eden administrerende direktør, mens ægtemanden havde titel af product manager. Nu, hvor partnerskabet for alvor er flyttet ud af privaten og med ind i arbejdslivet, vil de fremover begge være direktører.

Dan Dryers historie kort
1983: Niels Saaby Jørgensen, der kalder sig 'en nysgerrig bondedreng', udvikler den første Dan Dryer håndtørrer2005: Stainless design produkter bliver en del af sortimentet.

2005: Dan Dryer begynder at producere specialfremstillede håndtørrere til togindustrien under brandet Dan Dryer Railway.

2013: Dan Dryer vinder en treårig kontrakt med de to franske lufthavne ved Paris, Charles de Gaulle og Orly.

2015: Dan Dryer lancerer produktlinjen Björk.

2015: Dan Dryer får Børsens Gazellepris.

2015: Produktlinjen Björk modtager en Red Dot Award, der uddeles i en af verdens mest velansete designkonkurrencer.

2016: Dan Dryer genvinder en ny femårig kontrakt med de to franske lufthavne ved Paris, Charles de Gaulle og Orly. Frankrig er i dag virksomhedens største marked uden for Danmark.

2017: Björk puslebord får en Red Dot Award Best of the Best.

2018: Björk puslebord får en German Design Award.

2018: Susanne og Vagn Eden bliver de nye ejere af Dan Dryer A/S.

Rivende udvikling

Da Susanne Eden for 24 år siden startede i virksomheden, var hun en af fem medarbejdere og stod for bogholderiet. Nogle år siden overtog hun også ansvaret for indkøbene, mens der skulle mere overtalelse til fra Niels Saaby Jørgensens side for også at få hende til at sælge. Men det lykkedes.

I juni 2013, da Niels Saaby Jørgensen valgte at stoppe, blev Susanne Eden administrerende direktør i Dan Dryer, hvis medarbejderstab i dag er cirka tre gange så stor, som da hun selv startede.

Det nye ejerpar er efter eget udsagn meget enige om, hvordan Dan Dryer skal drives videre, og kort fortalt er det på samme måde som hidtil. Det betyder, at der fortsat vil være fuld fokus på, at kvaliteten er den bedste.

I mange år fremstillede og solgte Dan Dryer kun en type maskine, dog i to varianter, en med og en uden trykknap. Men de senere år har man udviklet nye produktserier til blandt andet togindustrien, ligesom virksomheden siden 2013 har haft kontrakt om at udstyre samtlige toiletter i de to parisiske lufthavne Orly og Charles de Gaulle.

- Vi har ingen planer om at revolutionere virksomheden. Tilbage i 2013-14 udarbejdede og indførte vi en ny strategi. Det er den, vi nu arbejder videre ud fra. Som nu vil vi i fremtiden have fokus på kvalitet, kontinuitet, design og det at komme ind allerede i projekteringsfasen, både når der skal renoveres og bygges nyt, siger Susanne Eden.

Dog understreger både hun og Vagn Eden, at der også vil blive udviklet nye produkter hos Dan Dryer i fremtiden.

- Nu skal vi lige lande. Det er krævende at lave et generationsskifte, og det har vi haft meget fokus på i de sidste måneder, siger Susanne Eden og ægtemanden supplerer:

- At overtage Dan Dryer er en drøm, der er gået i opfyldelse. Lige nu glæder vi os bare til at drive virksomheden videre sammen med vores gode medarbejdere og samarbejdspartnere.

Dan Dryer er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce