Fruelund trækker sig som kandidat: Familien kommer først

Byrådspolitiker og tidligere håndboldspiller Katrine Fruelund har besluttet at trække sig som kandidat for Venstre til EU-parlamentsvalget til maj. Arkivfoto: Annelene Petersen

Fruelund trækker sig som kandidat: Familien kommer først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers: Når vi 26. maj skal vælge medlemmer til EU-parlamentet, vil Katrine Fruelund, Randers, ikke være at finde på stemmesedlen.

Katrine Fruelund, der er byrådsmedlem for Venstre og tidligere markant håndboldspiller, meddelte sidste år, at hun stillede op som kandidat til EU-parlamentet. Blandt andet for at sætte fokus på familiepolitik og børns vilkår i parlamentet i Bruxelles.

- Men jeg har valgt at trække mig. Som det ser ud nu hænger det simpelthen ikke sammen, og familien skal have det største fokus, siger Katrine Fruelund om beslutningen. Den har været svær at træffe, men omvendt er det bedre at gøre det nu, end midt i en valgkamp.

Med tre børn på seks, knap fire og knap ét år, er der nok at se til på hjemmefronten. Familien bor på en gård nær Randers, og Katrine Fruelunds mand arbejder som murer. Til februar fortsætter Katrine Fruelund sin uddannelse til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademiet i Aarhus.

- Jeg er ked af, hvis jeg skuffer folk, men som det ser ud nu, kan det ikke lade sig gøre at føre valgkamp. Jeg ville ikke kunne yde 100 procent, og derfor siger jeg fra nu.

Katrine Fruelund vil ikke afvise, at hun på et senere tidspunkt vil stille op igen. For hun har stor interesse for det internationale samarbejde.

Hun fortsætter arbejdet i byrådet i Randers, hvor hun har haft plads siden 2013.

Valg til Europa-parlamentet
Europa-parlamentsvalget afholdes hvert femte år i maj eller juni måned.

Det næste Europa-Parlamentsvalg skal afholdes 26. maj 2019.

Danmark har 13 repræsentanter (medlemmer) i Europa-parlamentet.

Efter valget i 2014 er der 751 medlemmer i Europa-parlamentet.

Respekt for beslutningen

Knud Pedersen, der er formand for Venstre i Randers, er ked af, at Katrine Fruelund vælger at trække sit kandidatur.

- Men man skal vælge med hjertet, og vi respekterer fuldt ud beslutningen. Den har vi stor forståelse for, siger Knud Pedersen.

I den kommende tid vil Venstre i Randers undersøge, om der eventuelt kan findes en anden kandidat indenfor kommunegrænsen. Men der er ikke en oplagt lokal afløser for Katrine Fruelund, som det ser ud nu.

Fruelund trækker sig som kandidat: Familien kommer først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce