Ny bog om glemt krigshelt fra Randers

Bjarne Jensen, forfatter til Bogen om Jensen, i selskab med to biler af det ædle britiske bilmærke ?Jensen?. Foto: Helene Bagger

Ny bog om glemt krigshelt fra Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om urmagerens eventyrlystne søn fortælles i den nye "Bogen om Jensen".

Randers: Niels O. Jensen fra Randers spillede en hovedrolle i nogle dramatiske, men næsten glemte begivenheder på Grønland under 2. Verdenskrig. Historien bliver fortalt i Bogen om Jensen, som udkommer 20. oktober.

Urmager Jensens søn fra Randers var noget af en eventyrer. Han havde sejlet på verdenshavene, inden han i 1930erne blev fangstmand i Østgrønland. Da Tyskland besatte Danmark, rykkede USA ind i Grønland.

Niels O. Jensen var en del af en gruppe danske fangstmænd, som blev hvervet til at patruljere i det enorme område. De fandt tyskerne, og Niels O. Jensen endte med at skyde den tyske kommandant.

Navnestatistik

Beretningen om N. O. Jensen er en af historierne i "Bogen om Jensen - en hyldest til et navn", som udkommer 20. oktober på Forlaget Turbine.

Forfatteren Bjarne Jensen har samlet flere end 100 historier om ting, steder og personer, der hedder Jensen. Forfatter og skuespiller Flemming Jensen har skrevet forord til bogen, som er illustreret af tegneren Rasmus Jensen.

Den første idé til at skrive noget om sit efternavn fik Bjarne Jensen, mens han arbejdede som journalist på Aarhus Stiftstidende.

- En dag fik jeg en pressemeddelelse fra Danmarks Statistik ind på mit bord. Det var den årlige navnestatistik, hvor jeg med en vis bekymring læste, at der for første gang var under 300.000 danskere, som hed Jensen. Efterhånden voksede projektet, og jeg besluttede at samle stof til en bog.

Kun 251.318 hed Jensen ved den seneste opgørelse i januar 2017, og navnet er blevet overhalet af Nielsen som Danmarks mest almindelige efternavn.

/EXP

Ny bog om glemt krigshelt fra Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce