Randers Bibliotek vinder pris

Inger Kaad og Eva Bisbjerg med et synligt bevis på prisen for konkurrencen "Skab fællesskab". Foto: PR

Randers Bibliotek vinder pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekt for enlige ældre borgere belønnet med 50.000 kr. fra tænketanken Fremtidens Bibliotek.

Randers: Randers Bibliotek er udpeget af en jury som en af to vindere af konkurrencen "Skab Fællesskab", og biblioteket har modtaget 50.000 kr. til projektet. Det er tænketanken Fremtidens Bibliotek, der udskrev konkurrencen. Tænketanken ønskede bud på, hvordan biblioteker kan hjælpe enlige ældre.

På Randers Bibliotek har man sat et projekt i gang sammen med Bysekretariatet - Det boligsociale team i Randers Nordby, hvor enlige ældre fra Nordbyen, som ikke benytter byens kulturelle tilbud, er målgruppen.

Vinderprojektet fra Randers Bibliotek hedder "Kulturhusklubben - et nyt fællesskab for dig, der er 60+".

Et personligt drive

De 10-15 ældre, der er håndplukket til projektet af den boligsociale medarbejder Sonja Björg Gudnadottir, bliver hentet af projektlederen Inger Nygaard Kaad, så de sammen kan tage bussen til Randers Bibliotek.

På biblioteket deltager gruppen i aktiviteter med forskelligt kulturelt indhold inden for musik, litteratur, musik og film. Ud over at være på biblioteket og få øjnene op for deres tilbud, kommer gruppen også på rundvisninger på Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum samt en tur på Randers Stadsarkiv. Målet er, at de ældre bliver mere aktive og mere bevidste om, hvilke tilbud der findes i Kulturhuset. Begrundelsen for, at Randers Bibliotek blev den ene vinder, er, at projektet består af en original idé og et stærk samarbejde. Samtidig har Randers Bibliotek i sit projekt lagt vægt på at benytte hele Kulturhuset. Det giver en alsidighed samt et samspil mellem flere aktører, som juryen fandt positivt. Derudover har juryen lagt vægt på, at de i ansøgningen kunne mærke et professionelt og personligt drive, som er vigtigt, hvis projektet skal lykkes.

Juryen bestod af forfatter Merete Pryds Helle, journalist og læge Peter Qvortrup Geisling, afdelingschef for frivillige i Ældresagen Lars Linderholm, chefkonsulent i Frivilligrådet Terkel Andersen, og direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen. Inger Nygaard Kaad er projektleder på projektet på Randers Bibliotek.

Randers Bibliotek vinder pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce