Søren Pedersen: Jeg vil tilnærme mig det gamle Randers FC

Søren Pedersen i aktion i tiden som spiller. Nu træder han ind på ledelsesgangen i klubben.

Søren Pedersen: Jeg vil tilnærme mig det gamle Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Pedersens ambition er at genskabe et hårdt arbejdende Randers FC-hold med profiler, som kan afgøre kampe. Men i første omgang har han fokus på sin rolle i trænerteamet med at styre holdet fri af nedrykning.

Randers: Der bliver noget at se til for Søren Pedersen de kommende måneder. Onsdag blev det meldt ud, at klubbens tidligere anfører til sommer tiltræder som kommerciel og sportslig direktør i Randers FC, og indtil da træder han ind i trænerteamet, der skal forsøge at forhindre en truende nedrykning fra Superligaen.

Sideløbende skal Søren Pedersen også lige have fundet den træner, der skal stå i spidsen for holdet efter sommerferien, ligesom han de kommende måneder skal have afviklet sit nuværende job som Area Manager i kontormøbelfirmaet B8.

Men Søren Pedersen tror på det, glæder sig til at tage fat og er overbevist om, at han kan bidrage med noget, selv om han altså glider ind i jobbet som sportsdirektør uden erfaring fra lignende job.

- Der er ingen tvivl om, at Randers FC er den klub, som står mit hjerte nær, og som jeg har et nært kendskab til. Jeg har spillet i klubben i rigtig mange år, og jeg ser det her som en rigtig spændende udfordring, som jeg glæder mig til at tage fat på. Jeg føler også, at jeg via mit arbejde i bestyrelsen de seneste par år er kommet dybere ned i tingene og kan bidrage på flere fronter, siger Søren Pedersen til Randers Amtsavis.

Har det været vigtigt for dig, at du både skulle være kommerciel og sportslig direktør?

- Både og. Siden jeg stoppede med at spille fodbold, har jeg haft fokus på at arbejde i en salgsvirksomhed og har erfaring i at lede den, så jeg synes, at jeg har nogle kompetencer, som er vigtige i forhold til det kommercielle netværk, som skal være omkring en fodboldforretning som Randers FC.

- Vi har dygtige folk i den kommercielle afdeling i Randers FC, som kommer til at stå for den daglige drift, mens jeg kommer til at bruge de fleste af mine arbejdstimer på den sportslige del. Men den del fungerer ikke, uden at der også er nogle sponsorer, som bakker op, og derfor giver det god mening, at jeg kan komme med mine input omkring den del, siger Søren Pedersen

Du skal også have afklaret, hvem der skal være cheftræner for Randers FC efter sommerferien? Hvornår forventer du en afgørelse på det?

- Det kommer vi til at kigge på løbende i foråret. Vi har allerede en dygtig cheftræner i Rasmus Bertelsen. Jeg ved godt, at han har været udskældt for at være for urutineret, men han er faktisk rigtig kompetent, og ham har vi lige så stor tiltro til nu, som da han blev ansat som cheftræner. Han vil også være med i den pulje af trænere, som vi vil kigge på til næste sæson. Men det er for tidligt at svare på, hvem det bliver, og hvornår det er på plads. Vi skal give os tid til at finde den træner, som vi mener, er bedst til at bygge det hold op, som skal være kendetegnende for Randers FC i fremtiden.

- Rasmus er chefen

I første omgang skal du være assistent-træner for Rasmus Bertelsen foråret ud. Hvordan ser du på den opgave?

- Det er vigtigt at sige, at Rasmus er chefen, og den rolle, jeg skal have i foråret, er vidt forskellig fra den, jeg tiltræder til sommer. Men jeg skal ind at hjælpe med at banke noget humør i spillerne og bidrage med den erfaring, jeg har som spiller. Men det er ikke noget quick fix. Vi har en såret trup og er nede i et hul, som vi skal have arbejdet os op af, og det bliver et langt, sejt træk, siger Søren Pedersen.

- Men jeg ser faktisk også de kommende måneder som en unik mulighed for mig til at få et indblik i truppen og se, hvad der fungerer, og hvilke knapper der skal skrues på, når jeg starter i mit nye job til sommer, tilføjer han

Tilbage til det gamle

Søren Pedersen lægger ikke skjul på, at han vil dreje Randers FC i retning af den kultur, han føler, der var gældende i klubben, da han selv var spiller og opnåede 222 kampe for klubben.

- I første omgang handler det om, at vi skal redde os i Superligaen, og så skal vi have formet det hold, som i fremtiden skal tegne Randers FC, og der er ingen tvivl om, at vi også får brug for nye kræfter i forhold til at få sat noget sammen, som er bæredygtigt på den lange bane. Vi skal tilbage til den kultur, vi tidligere har haft i Randers FC.

- Betyder det, at du kommer til at tage et opgør med den stil, som har kendetegnet klubben under Michael Gravgaard?

- Nej, et opgør ved ikke jeg, om man kan tale om. Michael Gravgaard har sin ledelsesstil, og jeg har min, og der er ingen tvivl om, at der vil komme nogle ændringer. Jeg vil tilnærme mig det gamle Randers FC, hvor det handler om at have et hårdt arbejdende fodboldhold med nogle profiler, der gør, at vi afgør fodboldkampe. Vi skal hente spillere, der har hjertet med, siger Søren Pedersen.

Søren Pedersen: Jeg vil tilnærme mig det gamle Randers FC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce