Snakkesalig voldsmand og bilbedrager truede med Satudarah

Modelfoto

Snakkesalig voldsmand og bilbedrager truede med Satudarah

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 35-årig mand var, i forhold til, at han har brugt sit medlemskab af rockergruppen Satudarah til at true folk med, ret åbenmundet ved et grundlovsforhør i retten i Randers. Her indrømmede han vold på Ryomgård Realskole, bedragerier med biler i mange tilfælde og trusler mod vidne.

Randers: En 35-årig mand, der har indrømmet at have truet med at være medlem af rockergrupperingen Satudarah, var forbavsende åbenmundet, da han sad i grundlovsforhør i retten i Randers tirsdag.

Han tilstod helt eller delvist hovedparten af de 12 forhold, som Østjyllands Politi havde samlet om hans gøren og laden, siden han blev sigtet for at have deltaget i et slagsmål på Ryomgård Realskole 9. oktober i år.

Han navngav en makker, der var blevet ringet op af en fyr, som ville have dem til at komme og hjælpe sig, da der var øretæver i luften på skolen.

-Der var et par grupperinger, der ville slås, og de her små drenge, de så op til os og ville gerne have, at vi kom og hjalp dem, sagde den 35-årige i grundlovsforhøret.

Han var sigtet forat overtræde den grove voldsparagraf ved at have været med til at slå en ung mand med 25 knytnæveslag, sparket og trampet ham 10-20 gange i hovedet og på kroppen samt været med til at tage halsgreb på en anden ung mand.

Han nægtede de grove voldsanklager, men indrømmede, at han havde slået en fyr med en knyttet næve i hovedet, uden at vedkommende havde slået ham først.

Efterlyst og uden penge

Politiet mangler stadig at få fat i medgerningsmanden og måske andre, der deltog i masseslagsmålet i Ryomgård.

Den 35-årige, der er førtidspensionist, blev efterlyst af politiet efter skoleslagsmålet. Derfor skjulte han sig på hoteller rundt om. For at få råd til det og betale regningerne hjemme hos konen og de tre mindreårige børn måtte han bedrage sig til pengene, forklarede han.

Han fandt biler til salg, aftalte med folk, at han gerne ville købe, og fortalte, han ville lave en bankoverførsel. Han betalte bare aldrig, men i flere tilfælde kunne han fremvise en bankkvittering.

- Det var snydeshop. Man kan, hvis man går på sin netbank, udfylde det hele, men bare lade være med at bruge en kode. Så bliver det ikke gennemført, men det ser sådan ud, sagde han.

Bilerne blev udleveret i Aarhusområdet, enten til ham selv eller til en anden, som hjalp ham.

Ifølge anklageren var der tale om brugte biler til en værdi af omkring 100.000 kroner.

Bilejere følte sig truet

I flere tilfælde blev der brugt trusler, da bilejerne forsøgte enten at få bilen tilbage eller rykkede for pengene.

I et tilfælde, forklarede anklageren, fik en mand at vide over telefonen, at han ville blive kneppet i hovedet, og da han spurgte, om han havde hørt rigtigt, at han ville blive kneppet i hovedet, blev der sagt:

"Fandme ja, jeg knepper dig i hovedet, voldtager din kone og banker dine børn. Jeg smadrer det hele", havde han råbt, særdeles ophidset, havde vidnet sagt til politiet.

Den sigtede skulle også have sagt, at han ikke gad noget pis, og at han var fuldgyldigt medlem af Satudarah, så bilejeren skulle da først have noget at blive nervøs over, hvis han blandede politiet ind i sagen.

Den sigtede nægtede at have talt med bilejeren.

Han nægtede også først at have skrevet sms'er fra en telefon med uregistreret taletidskort, hvor han havde truet en bilejer med teksten: "Jeg er Satudarah, så tænk dig om, før du skriver, makker." Men da anklageren gik ham på klingen, og pointerede, at man kunne se på den foregående tekst, at der var handlet en bil, indrømmede den 35-årige, at han havde skrevet det.

- Har du forbindelse til Satudarah, eller er du medlem, spurgte anklageren.

- Det vil jeg ikke udtale mig om, lød det fra den 35-årige.

Jul og nytår bag tremmer

Mens anklageren gik efter en varetægtsfængsling i fire uger til den sigtede, der er fængslet adskillige gange tidligere for vold, trusler, afpresning med mere, og som har en uafsonet fængselstraf stående "på bogen", mente forsvareren, Lars Nørregaard Knudsen, derimod, at den 35-årige skulle løslades.

Dommer Lars Gaaeis kendelse lød på varetægtsfængsling i fire uger, frem til 16. januar. Så jul og nytår skal holdes i Kolding Arrest for den sigtedes vedkommende, som på stedet valgte ikke at kære kendelsen.

Snakkesalig voldsmand og bilbedrager truede med Satudarah

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce